torek, 6. julij 2010

KUPOVANJE

Jadranje je edini šport (če kdo pozna še kaksnega, naj mi javi), ki omogoca, da starši, lahko tudi strici, tete, none in nonoti, tudi prijatelji, mogoče sponzorji omogočijo jadralcu udeležbo mimo vseh določenih kriterijskih regat, pravil in jadralca brez kakršnih-koli ovir pošljejo na Svetovna ali Evropska prvenstva.

Še sreča, da na Olimpijado gre le ena posadka (po razredu), saj če bi šle dve bi verjetno druga bila sigurno tista ki bi si vozovnico kupila.

Prosim, naj jadranje v Sloveniji spet postane šport! Naj veljajo športna načela za katere se morajo športniki borit in trdo delat. Naj dobro delo in rezultati pokažejo spodbudo mlajšim, da se je za vse skupaj vredno boriti.

Tomaž

1 komentar:

Anonimni pravi ...

....tudi to berem z nekaj mesečno zamudo ampak hudič mi ne da bit tiho:
Ne, tukaj ti dosti stvari ne bo držalo:
1. jadranje danes ni šport ampak family bussines (poglej reprezentanco optimist za SP v Maleziji in spremljevalno ekipo)
2. na mladinska prvenstva (kjer udeležba ni omejena) je smiselno poslat čimveč jadralcev, saj si s številčnostjo lahko zagotovimo več možnosti (si jih jadralci predvsem zase); JZS bi to morala podpirat, saj vsi vemo, da dobro odjadran kriterij ne pomeni dobrega jadranja na prvenstvih, ker so to mladi ki rastejo(teža) in ker so lahko nenazadnje popolnoma drugačne razmere na prvenstvu; ti boš rekel - pa ni nič, pa drugo leto, ampak ne zavedaš se, da je čas omejen za mladince (za člansko jadranje nimam nič proti tvojemu razmišljanju)
3. z dobrimi uvrstitvami si zagotovijo status in financiranja, kar jim pomaga pri prehodu med člane
4. ....te paštafagioli regate (misli na kriterijske) doma, nimajo ne veze in ne pomena za dobro jadranje na prvenstvu (dobesedno besede jadralca)
5. in smo na začetku, pri kuri ali pri jajcu- ne vem, vem pa da vseh jadralcev v Sloveniji ni za en malo večji klub v tujini in manj možnosti bodo imeli - manj jih bo, že optimistov, ko pa presedlajo med mladince pa jih itak nobeden ne rabi več, nič ni organizirano in če slučajno kaj je, se hitro najdejo taki ki to uničijo.
6. JZS obstaja ker obstajajo klubi, klubi obstajajo ker obstajajo jadralci....tako naj bi bilo...če je jadralcev vedno manj, bo JZS obstajala, ne zaradi jadranja, zaradi športa, ampak zaradi teh ki danes so, kaj bo jutri - ki se ne frega....
LP, G