sreda, 12. september 2012

SS JZS

Butale, 11.09.2012

Včeraj sem bil prisoten na sestanku Strokovnega sveta JZS z jadralci, trenerji....A tekmovalne ekipe. Povabilo je bilo poslano preko elektronske pošte na raznorazne naslove. Slišal sem tudi, da so povabila bila poslana preko sms sporočil, pa verjetno obstaja še kaksna oblika, ki pa jo sam še ne poznam! Kakorkoli na tem sestanku se je zbrala skupinica zainteresiranih športnikov in trenerjev pa še nekaj zunanjih, ki po mojem mnenju niso imeli tam kaj početi. Na žalost ni bilo veliko tistih ki pa bi tam morali sedeti, ki zaradi taksnih in drugačnih razlogov niso uspeli priti. Škoda!!

Škoda zato, ker se je o teh, ki jih tam ni bilo še največ govorilo. Itak!

No, za začetek si preberimo program ali dnevni red poteka sestanka, ki pa je bil daleč daleč od tega kar spodaj piše.


Spoštovani!
 

Vabimo Vas na skupni sestanek s Strokovnim svetom za vrhunski šport IOJZS, ki bo vKoper, Kopališko nabrežje 5, v torek 11.septembra 2012 ob 17.uri.
 
Program:
-kratek pregled olimpijskega cikla 2008-2012
-kvalifikacijski sistemi
-selektorji in trenerji reprezentanc
-strokovna podpora reprezentanc
-kaj je dobro delovalo, kaj lahko naredimo boljše
-pregled tekmovalne sezone in poročila o njih (rok oddaje do 15. oktobra 2012)
-plani za nasledjno sezono, programi dela tekmovalcev za daljše obdobje (rok oddaje 15. oktobra 2012)


Prosimo, da se sporočilo posreduje tudi vodjem reprezentanc, reprezentančnim trenerjem, osebnim trenerjem, klubskim trenerjem ter športnim direktorjem klubov in osebam, ki so (bile) zadolžene za članske A tekmovalne programe.
Sestanek bo voden in moderiran, vodena bo zabeležka, veljajo pravila!
 

Hvala!
S poštovanjem!
Strokovni svet za vrhunski šport IO JZS
Predsednik
za LSR EL dr. Zvonko Hočevar



Torej sestanek se je pričel ob 17h.

Kratek uvod predsedujočega. Pol takoj za tem pa se je začelo.

V bistvu z točko RAZNO, ki pa je ni bilo v dnevnem redu ali programu!
Kot vedno si prvi vzame besedo večni predsednik JK Burja. Kot je reku da prebije led! Seveda v svojem jeziku na hitro obrne tok pogovora v smer kot si ga sam želi. Seveda se začnemo-jo pogovarjati na relativno nizkem nivoju. Saj je to že itak način komuniciranja v JZS zadnjih 10 ali več let.

Ko konča nadaljuje še najboljši Izolan v jadranju, ki poudari, da sam ne bo priznaval nobenih pravil JZS in SS in da pričakuje dogovor in pogodbo kjer bo vedel koliko denarja bo dobil za tekočo jadralno sezono. V bistvu se je dotaknil točke, kjer povabilo govori o planih za naslednjo sezono. Pol je še poudaril, da mu vse do sedaj ni bilo še veliko denarja neizplačanega!! V bistvi fair govor. Je bil vsak direkten in konkreten. V stilu naše najboljše smučarke.

In pol seveda je sestanek šel kamor je pač šel. Vsak je-so butal-i po svoje. En čez drugega. Pol so se še začeli oglašat z dvigom roke še tisti, ki tam sploh nebi smeli biti saj povabilo je bilo jasno in nedvoumno (beri zgoraj)

Ampak kot sem že dejal. Nivo komunikacije je žal iz butal. Zato pa je šlo kot je šlo.

Pika na i je bila, ko se je javil k besedi God father, ki deluje v senci te JZS in nam zdiktiral kdo ima se kaj (denarja) za pridobiti po pravilniku, ki so nam ga dobesedno sredi jadralne sezone podtaknili.

Father, ki v bistvu vodi SS, pa mogoče tudi JZS.

Seveda sem sam čakal priložnost z dvigom roke. Tako nekako kot v osnovni šoli, pa mi je predsedujoči takoj pokazal kdo je tukaj kao boss v tem peskovniku. Jasno mi je bilo, da me bo ignoriral. Tako kot to že počne nekaj časa. Tako kot on to zna, ko dobi palčko! No, da sem dobil besedo sem se moral za njo boriti. Tako nekako kot na bojišču. Še sreča, da smo bili (bojišče) v peskovniku tako, da kaj več kot kakšne kanglice ali lopatke pa mogoče peska ni bilo za pričakovati.

Pa sem povedal: "...ker je ta sestanek zašel iz dnevnega reda, ker SS in JZS nima kontrole ne v zvezi in kot tudi ne na tem sestanku, ker ni normalne komunikacije znotraj same zveze kot ne med njenimi organi in do klubov sem predlagal, da odstopijo,.....da sestavi IO JZS komisijo pravnikov in ekonomistov, ki bodo speljali vse kar je odprtega do klubov, jadralcev,..... Med tem časom pa IO JZS pripravi vse potrebno za volilno skupščino. In to čim prej. Zdaj je še čaš.

Seveda se je g. boss takoj obrnil in nadaljeval z komunikacijo "da smo tukaj, da popavimo stvari na boljše". Da bomo-bodo drugo leto delali bolje!!

Kam le g. boss če smo, ste vse že zajebali!! Kot, da temu možičku iz butal ni že jasno, da smo zašli!! Da je konec..... game over,.... the end, fine, τέλος, slut, kraj,.....

Seveda drugi člani SS vključno z našo vrhunsko jadralko Klaro Maučec, ki se je vsakemu, ki je kaj pametnega ali pa neumnega povedal z guštom posmehovala. Tako kot ona to najbolje zna. Ja tista Klara ki ima status jadralke svetovnega razreda tista, ki je zaposlena na ministerstvu za obrambo kot športnica pa čeprav to zadnje štiri leta ni več, športnica, jadralka. Seveda sem slišal, da se sedaj zelo trudi ta status podaljšat.  Le kaj si bo izmislila za dokaz pri podaljšanju statusa (verjetno zdravstvene tezave). Sploh pa.....upam, da se v vsem zelo motim!

Pol je še sodelovala pri debati zame neznana oseba, ki pa sem kasneje izvedel, da je bila članica ekipe SS JZS za OI, ki pa na srečo ni odpotovala. Hvala bogu, pa čeprav ne verjamem v boga. Hvala ti, da si uredil stvari kot treba!

Drugi člani SS verjetno niso smeli kaj preveč ali pa sploh ne govoriti, komentirati. Bog ne daj, da bi kaj pametnega rekli.

Tako ja, tako nekako je to šlo. Nič ma prov nič o zgoraj naštetem programu. No, mogoče pa smo vsake toliko zašli h kakšni posamezni točki programa, delovnega reda!

A smo......?!


















 

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Hvala ti BOG, da si Čopiju in njegovima puncama v čolnu in še kje... pokazal da si pravičen in da tvoja roka seže vsepovsod...

Anonimni pravi ...

Ali je avtor jedel mamile?